Rengöring & Underhåll

Rengöring utav diskho i SILGRANITDagligen

Den dagliga rengöringen är enkel och görs med en svamp (ex. wileda eller scootch brite), lite diskmedel och ljummet vatten. Efter du rengjort så sköljer du ur diskhon med rent vatten och därefter torkar ur med en torr trasa.


Kalkriktvatten

Har du kalkrikt vatten kan man blanda ättika i några centimeter varmt vatten och låta det stå i diskhon någon timma för att sedan tömma ur diskhon och göra som vid den dagliga rengöringen, man kan även lägga en diskmaskinstablett eller diskmaskinspulver på samma vis som med ättikan,fyll hon med några centimeter varmt vatten och lös upp tabletten eller pulvret och låt det stå ett par timmar innan diskhon diskas ur med diskmedel och vatten och därefter torkar torrt med en torr trasa.

Vi har även ett pulver som heter Blanco Activ som innehåller 3 doserings påsar som man ska blanda med några centimeter varmt vatten och låt detta stå i diskhon några timmar för att sedan diskas ur med vatten och diskmedel och därefter torkas torrt med ren torrtrasa. 


Använd aldrig

Kausticksoda eller annan frätande propplösare får EJ användas då det förstör materialet.


Borttagning av linolja

Har man en bänkskiva i trä som återkommande blir behandlad med linolja, kan det hända att det kommer lite linolja på diskbänken som då kan efterlämna sig en gul missfärgning. För att ta bort detta så rekommenderar vi rengöring av diskbänken med vanligt diskmedel och vatten.


Att tänka på

Silgranit tål temperaturer upp till 280 grader under en kortstund. Men tänk på att ALDRIG ställa varma grytor och pannor direkt på eller i diskbänken/diskhon då vissa grytor och pannor kan överstiga temperaturen 280 grader. Lägg alltid ett grytunderlägg på diskbänken innan du placerar grytor, pannor och kastruller.Rengöring utav diskho i ROSTFRITTDagligen

Den dagliga rengöringen är enkel och görs med en vanlig disktrasa,svamp eller diskborste med lite diskmedel och ljummet vatten. Skölj därefter med rent vatten och slutligen torka ur diskhon med en torr trasa så du slipper märken efter intorkat vatten.


Borttagning av linolja

Har man en bänkskiva i trä som återkommande blir behandlad med linolja, kan det hända att det kommer lite linolja på diskbänken som då kan efterlämna sig en gul missfärgning. För att ta bort detta rekommenderar vi rengöring med vanligt diskmedel och vatten.


Använd aldrig

- Skursvamp med den grova sidan, använd endast den mjuka sidan av svampen

- Traditionellt skurpulver som kan efterlämna repor

- Blekmedel som får diskbänken att rosta

- Klorhaltiga rengöringsmedel som kan göra den rostfria ytan mattRengöring utav diskho i KERAMIKDagligen

Den dagliga rengöringen är enkel och görs med en vanlig disktrasa/mjuk svamp eller en diskborste med lite diskmedel och vatten. Skölj sedan av med rent vatten och eftertorka med en torr mjuk trasa.


Kalk/Smutsavlagringar

Vid metallavfärgningar, kalk och smutsavlagringar rekommenderar vi att använda Blanco CeraCare.


Underhåll/Kraftigt nedsmutsad

Vi rekommenderar att man några gånger per år och vid kraftigt nedsmutsad diskho använder PuraPlus Liquid set för att återställa den vatten och smutsavvisande PuraPlus ytan.

Blanco PuraPlus Liquid är en vårdande produkt specielltframtagen för Blancos keramiska diskbänkar.

Setet består av en ”starter” som rengör ytan från fett, kalk och andra avlagringar som uppstår vid användning av diskhon. ”Starten” appliceras på en mjuk trasa eller svamp som gnuggas på ytan av diskhon, därefter poleras bänken med ”Liquid” på en mjuk trasa eller svamp som då återställer PuraPlus ytan i din diskbänk. Skölj därefter med rent vatten och torka torrt med en ren mjuk trasa.